Laatste nieuws 2021

Aanvraag bediening Ketelbrug nu digitaal

Met ingang van 1 november 2021 hanteert Rijkswaterstaat een nieuwe, landelijke werkwijze voor de aanvraag van een bediening op afroep.  Op een aantal objecten (bruggen, sluizen) geldt, buiten de reguliere bedientijden, het zogenaamde 'bediening op afroep-regime'. Vanaf 1 november dient u deze afroep niet meer telefonisch maar digitaal/online te doen. Dit geldt o.a. voor de Ketelbrug, de Eilandbrug en de Ramspolbrug. Meer informatie en aanvraagformulier vindt u op: Beter Bediend (rws.nl)

Mooi weekend voor einde-vaarseizoen-klussen

Veel ligplaatshouders hebben het weekend van 23/24 oktober gebruikt om de zeilen op te ruimen, bijbootjes naar huis mee te nemen en meer van deze klussen te klaren. Ook vertrokken veel schepen richting de winterberging.

Belijning op de parkeerplaats vernieuwd, oktober 2021

De firma Van Velsen heeft begin oktober de parkeerplaats weer voorzien van mooie witte belijning.

Opfrisdag BHV, 1 oktober 2021

Het was even geleden vanwege corona, maar op vrijdag 1 oktober hebben alle medewerkers van de haven de BHV (bedrijfshulpverlening)-kennis weer opgefrist. Steeds weer een zinvolle dag! Voor Helma Gravendeel was dit een eerste aktivititeit als nieuwe invalhavenmeester. Vanaf volgend jaar zal ze regelmatig in de jachthaven te zien zijn.

Gezellige ‘steigerborrel’, 17 september 2021

Met een goed bezochte 'steigerborrel' aan boord van de Zuiderzee van Urk heeft de jachthaven dit seizoen mooi afgesloten. Ligplaatshouder Klaas Parrel werd door voorzitter Eric Burmeister geëerd vanwege het feit dat hij en zijn vrouw al 40 jaar ligplaatshouder zijn. Ook vond de prijsuitreiking plaats van de Ketelhaven Woensdagavondcompetitie; winnaar Bas Wernsen ontving voor het tweede jaar de 'gouden wisselmuts'. De gouden paalmutsen in zijn box hadden al een gouden kleur en zullen deze winter weer opgepoetst worden.

laatste Ketelhaven Woensdagavond Competitie, 1 september

Onder vertrouwde omstandigheden (weinig wind!) is woensdag 1 september de laatste avond van de Ketelhaven Woensdagavond Competitie gezeild. De schipper van de 'Zeekieft' zorgde voor een extra feestelijk tintje bij de start: vanuit de kuip klonken vrolijke doedelzak-geluiden! Deze spontane actie werd door de 20 deelnemers zeer op prijs gesteld. De winnaar van de competitie was dezelfde als vorig jaar: 'Only Fools rush in' van Bas Wernsen, de 2e en 3e plaatsen waren voor resp. Maurits Mars met de 'Red Planet' en Eisse Jan Drewes met de 'Beagle'.

bijzondere passant aan de lange steiger, 16 augustus 2021

Onder de noemer 'bijzondere passanten', vandaag in onze jachthaven afgemeerd: de 'Belle de Jour' (varende onder de vlag van Malta) die vanaf de Eemhof onderweg is naar de Waddeneilanden. Vanwege de krachtige wind draait de Ketelbrug niet en moet het 30 meter lange en 14 meter hoge schip even een tussenstop maken in Ketelhaven.

Tussenstop voor de ZRZV in Ketelhaven

Al vele jaren maakt de Zwolse Roei- en Zeilvereniging een tussenstop in onze jachthaven. Met 2 Valkjes maakt de groep een ronde vanuit de IJssel, Ketelmeer, Zwartsluis, Hasselt en terug naar Zwolle. Deze keer, in het weekend van 8 augustus, met een flinke bui 'op de kop'.

Waterplanten informatie, juli 2021

Van de gemeente Hoorn ontvingen wij bijgaande informatie over de aanpak van waterplanten in het Markermeer. Informatiebrief waterplanten Markermeer en IJmeer 2021

3e Woensdagavond competitie weer zonder wind

En wéér konden de deelnemers aan de Ketelhaven Woensdagavond Competitie op woensdag 16 juni letterlijk alle zeilen bijzetten om een zuchtje wind te vangen. Maar het levert mooie plaatjes op! De winnaar van deze avond was geen verrassing: de Turning Point van Gerrit Kragt en bemanning finishte om 21.15 uur als eerste. Meer foto's en de volledige uitslag > haveninfo > woensdagavondcompetitie 

Meervallen in de jachthaven, 6 juni

Echtpaar meerval heeft de haven ook weer gevonden. Op een andere plek dan voorgaande jaren troffen we in het weekend van 5/6 juni  paaiende meervallen in het ondiepe water in de haven. Goed zichtbaar voor iedereen die de haven oploopt vanaf het havenkantoor.

Ketelhaven Woensdagavond Competitie, 2e wedstrijd, 2 juni

Het lijkt nu al traditie te worden: op de woensdagavonden van de zeilwedstrijd is het prachtig weer zónder wind! Ook op deze tweede avond van het seizoen konden weer mooie foto's worden genomen. Het rondje om het IJsseloog bood ondanks weinig wind toch veel plezier bij de 20 deelnemende schepen. Na afloop was er weer genoeg om over na te praten! De Red Planet van Maurits Mars was deze avond de snelste. Op de pagina 'haveninfo' > Ketelhaven Woensdagavond Competitie meer foto's. Speciale dank aan natuurfotograaf Martijn de Jonge voor de mooie foto's vanuit de lucht.