Laatste nieuws 2022

Ketelhaven Woensdagavond in volle gang, 22 juni 2022

De Ketelhaven Woensdagavond Competitie heeft op woensdag 22 juni de 3e wedstrijdavond gehad; zoals op zoveel avonden was er vóór de start geen zuchtje wind. Gelukkig stak om half 8, toen de eerste schepen van start gingen een flinke wind op en werd het tóch een hele mooie zeilavond. Norbert Sebastian met de Espresso was voor de tweede keer dit seizoen als eerste op de finishtijd om 21.15 uur. Meer foto's en de uitslag zijn te vinden op > haveninfo > woensdagavond competitie op deze website.

Meerval gespot in de haven, 18 mei 2022

'onze' meerval is weer in de haven gesignaleerd; halverwege de 500-steiger houdt mannetje meerval de wacht over de eitjes die gelegd zijn - het water is wat troebel, maar hij is toch redelijk goed zichtbaar.

Havendag 2022: een mooi feestje!

Het Havendag-weekend op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei was weer ouderwets gezellig! Met een lezing van natuurfotograaf Martijn de Jonge werd het weekend op vrijdag geopend. Ruim 70 ligplaatshouders waren hierbij aanwezig. Op zaterdagmorgen huldigde voorzitter Eric Burmeister twee 40-jarige liggers, Douwe Pereboom en Guido Heeroma. En Jan Waterlander kreeg zelfs een whiskeyglas voor het feit dat hij al 50 jaar ligplaatshouder is! Verder kon men workshops volgen over brandveiligheid en EHBO aan boord en lekkere pannenkoeken eten. Marco Beenen hield een demonstratie met model-zeilboten en op...

nieuwe invalhavenmeester, april 2022

In april liep de nieuwe invalhavenmeester, Helma, mee met Dick voor uitleg over de taken die haar te wachten staan in het komend seizoen.

1 april 2022: start zomerseizoen!

'It giet oan', zegt Dick als de vlaggen weer hangen. Geen strakblauwe luchten en 20 graden, maar de sneeuw net opgelost en een gevoelstemperatuur van -5: een warm welkom weer aan alle gasten!

Schoonmaak/teambuildingsdag in de jachthaven

Op woensdag 23 maart hebben Hans, Bob, Albert, Helma, Dick en Desirée weer de handen uit de mouwen gestoken tijdens de jaarlijkse schoonmaakdag. Diverse werkzaamheden, zoals de schoonmaak van het havenkantoor en het toiletgebouw, opzetten van de trampoline, lappen van de ramen, ophangen van de waterslangen en wat snoeiwerk zijn op deze zonnige voorjaarsdag verricht. Erik Timmer van het bestuur tracteerde op een lekker taartje bij de koffie.

nieuwe palen geslagen, maart 2022

De firma KLB Waterbouwwerken uit Genemuiden is in de haven bezig nieuwe palen te plaatsen.

Spuitwerk steigers begonnen, 1 maart 2022

Ieder jaar weer een flinke klus; de steigers afspuiten. Het is even doorzetten, maar dan heb je er ook het hele jaar profijt van, aldus havenmeester Dick van Dijk. 

Storm Eunice ook in Ketelhaven, 18 februari 2022

De spectaculaire windvlagen zijn niet te vatten in een foto, maar het was een intensieve middag en avond in de haven! Belangstellende ligplaatshouders kwamen kijken, hier en daar gebroken lijnen en kapotgewaaide dekzeilen, een afgebroken meerpaal en een hoofdwond die gehecht moest worden. Tot 17 uur was er nauwelijks verhoging van het water, maar rond 20.00 uur kwam het water tot 80+ en raasde de storm onverminderd voort. Gelukkig geen grote schade en alle gedupeerden zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Jachthaven Ketelmeer vanuit de lucht, januari 2022

Regelmatig ontvangen wij foto's die ligplaatshouders maken in de haven. Dit keer wat mooie drone-foto's van Yaniek Lorist, gemaakt in januari 2022 vanaf de 'Potvis' in de haven.

Toevoer nieuwe meerpalen, januari 2022

Op 19 januari 2022 bracht de firma KLB Waterbouw de palen die in de komende maanden worden geplaatst in de haven. Ruim 70 houten palen worden vervangen door deze nieuwe stalen exemplaren.

Aanvraag bediening Ketelbrug nu digitaal

Met ingang van 1 november 2021 hanteert Rijkswaterstaat een nieuwe, landelijke werkwijze voor de aanvraag van een bediening op afroep.  Op een aantal objecten (bruggen, sluizen) geldt, buiten de reguliere bedientijden, het zogenaamde 'bediening op afroep-regime'. Vanaf 1 november dient u deze afroep niet meer telefonisch maar digitaal/online te doen. Dit geldt o.a. voor de Ketelbrug, de Eilandbrug en de Ramspolbrug. Meer informatie en aanvraagformulier vindt u op: Beter Bediend (rws.nl)