Laatste nieuws 2019

zomerluchten, 15 augustus

voor vakantiegangers is het misschien niet echt fraai zomerweer in deze dagen, maar wij blijven genieten van de mooie luchten boven Ketelhaven

nieuw: E-bikes in de haven

Gasten van de jachthaven kunnen vanaf juli 2019, naast 2 gewone fietsen, nu ook een E-bike huren. Voor een boodschap in Dronten of Kampen, of een mooie fietstocht door Roggebotzand staan er 4 E-bikes klaar tegen een kleine vergoeding. Vraag ernaar bij de havenmeester.

nieuw hekwerk, juli 2019

De firma Van de Wetering uit IJsselmuiden heeft de afgelopen weken het hekwerk rondom het haventerrein vernieuwd. Een flinke klus, maar het eindresultataat ziet er strak en professioneel uit.

ramen lappen ..

Één keer per jaar worden de ramen van de glazen dijk gewassen en daar was het op 1 juli mooi weer voor. Alles glimt en blinkt weer!

meerval weer gesignaleerd, 8 juni 2019

Ook de meerval is weer gesignaleerd in de haven;  op zijn (haar?) vertrouwde plekje achter de 500-steiger. Begin juni zijn er zelfs 2 gezien!

geboren!

mei 2019: in de afgelopen periode zijn jonge meerkoetjes en ook kleine zwaantjes uit het ei gekomen. Met dank aan Anja Jakobs en Cobi Post voor een aantal foto's.​    

Havendag, 11 mei

Zaterdag 11 mei 2019: de haven viert haar 50-jarig jubileum!! Op de Veerman van Kampen, afgemeerd aan de passantensteiger werd een grote groep van bijna 160 ligplaatshouders welkom geheten door voorzitter Eric Burmeister. Ligplaatshouder Schraa en Flierman kregen een gegraveerd whiskeyglas wegens hun resp. 40- en 50-jarig verblijf in de jachthaven. De heer Kruijt van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers verblijdde de haven met een oorkonde op haar 50-jarige verjaardag. Vervolgens hield vlootvoogd Berkel voor de deelnemers aan het Admiraalzeilen het palaver, zodat het zeilevenement op...

50-jarig jubileum staat voor de deur!

Het 50-jarig jubileum staat voor de deur. Zaterdag 11 mei a.s. viert de jachthaven feest met o.a. Admiraalzeilen op het Ketelmeer. De Veerman van Kampen doet dienst als Admiraalschip. Schipper Gert Pot van de Potvis checkt vast zijn pavoiseervlaggen. Het wordt vast een feestelijke dag!