Laatste nieuws 2020

Toiletten weer in gebruik sinds 22 mei

Sinds vrijdag 22 mei mogen de toiletten in de jachthaven weer gebruikt worden. Wel eerst even handen ontsmetten en met 1 persoon tegelijk naar binnen. Gebruik daarom deze voetschuif; bij groen mag je naar binnen, bij rood heeft een voorganger de pion op 'bezet' geschoven  

Nieuwe trampoline geplaatst

Met behulp van Marnix Lorist uit Almere (en zijn moeder) - als passant in de haven - is er op 16 mei een nieuwe trampoline geïnstalleerd op de dijk in de jachthaven.

Plan voor woensdagavond-zeilcompetitie, april 2020

Plan voor woensdagavond-zeilcompetitie! Ligplaatshouder Hans Valent van de 'Speer' stelt voor om op de woensdagavonden, als dit weer is toegestaan, vanuit de jachthaven een competitie op te zetten. Hij zoekt een groepje enthousiaste ligplaatshouders die de organisatie op zich willen nemen. Plan is om dit zo simpel mogelijk te houden; weinig administratie en een minimum aan regels. Lijkt het je leuk om mee te denken of te doen, mail ons: info@jachthavenketelmeer.nl meer informatie:  A4 woensdagavondcompetitie

Vergaderen op afstand, 29 april 2020

Normaal gesproken vinden de bestuursvergaderingen plaats in het havenkantoor. Maar ook hier wordt nu digitaal, met bestuursleden op afstand, vergaderd.

Werkgebied Rijkswaterstaat, vanaf 21 april 2020

NB! Op dinsdag 21 april jl. heeft Rijkswaterstaat op het Ketelmeer, ten noorden van onze jachthaven, een werkgebied uitgelegd t.b.v. zandwinning. Dit is een verboden gebied geworden! Dat gebied doorkruisen is binnenkort erg risicovol i.v.m. aanwezige (onderwater-)obstakels als buizen.

paasweekend 2020

Paasweekend ...... rustig op de steigers gelukkig. En verder wat bezigheden: restaurant Landsend neemt het initiatief voor het bezorgen voor het bezorgen/afhalen van eenvoudige maaltijden. Wel even bellen van tevoren! En havenmeester Dick maakte een trap voor op de noord-dam van de haven.

Eerste weekend van het seizoen, 4/5 april 2020

Het eerste weekend van het seizoen hebben ligplaatshouders (helaas zijn passanten nog niet welkom in de haven) kunnen genieten van de boot. Gelukkig hield iedereen voldoende afstand en was er weinig extra beweging op de steigers. Een compliment aan iedereen die de haven bezocht en die zich aan de voorschriften hield!!

Start seizoen zomer 2020

De start van het zomerseizoen 2020 is geheel anders dan andere jaren. De vaste ligplaatshouders ontvangen deze week de factuur voor het zomerliggeld, met daarbij een brief van het bestuur met een aantal maatregelen die genomen zijn t.a.v. de Coronacrisis. Hierbij de maatregelen op een rij: MAATREGELEN CORONA.2april2020   Helaas heeft het bestuur moeten besluiten dat de jachthaven niet geopend is voor passanten. Wij houden ons uiteraard volledig aan de landelijke richtlijnen en hopen dat op die manier de crisis zo snel mogelijk voorbij is en dat u weer als vanouds kunt genieten van de...

Toiletgebouw gesloten

In opdracht van de Gemeente Dronten zullen wij helaas vanaf dit weekend, 28/29 maart 2020, het toiletgebouw moeten sluiten. U bent welkom op de boot, maar uiteraard wel volgens de voorschriften om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Met een beetje geduld en respect moet dat ook op de steigers lukken. Hierbij  de memo van de Gemeente Dronten:    20200327 memo vakantieparken etc    

Bediening Roggebotsluis en Reevesluis, maart/april 2020

In ieder geval t/m 9 april 2020 worden de Roggebotsluis en Reevesluis uitsluitend bediend op afspraak. Minimaal 4 uur en maximaal 12 uur van tevoren kunt u bellen met: 088 79 74 573. Bediening kan van ma-vr tussen 8.30 en 17.30 uur. Op za-zo-fsd tussen 10.00 en 16.00 uur.

Welkom in de jachthaven … op afstand!

Veel ligplaatshouders zijn alweer op hun schip bezig met de voorbereidingen voor het voorjaar, of komen even een praatje maken. U bent allen weer van harte welkom, maar wij vragen u op afstand te blijven en helaas kunnen wij u geen welkomst-hand geven. Dick geeft dagelijks even de deurklinken en -posten en kranen een anti-corona-poetsbeurtje.

Steiger 6 voorzien van nieuw dek, februari 2020

De firma KLB Waterbouwwerken uit Genemuiden heeft een nieuw dek geplaatst op steiger 6. Gekozen is voor hetzelfde dek als de vorig jaar vernieuwde passantensteiger; in kunststof dus.