Laatste nieuws 2022

31 oktober 2022, einde zomerseizoen

Einde zomerseizoen .. ook voor de vlaggen hoogste tijd om vervangen te worden. Aan alle havengasten en passanten een goede winter gewenst en graag tot volgend zomerseizoen; dan hangen we weer nieuwe vlaggen op!

ligplaatshouders bij Omroep Flevoland, 16 oktober 2022

Twee van onze oudste ligplaatshouders, Jan Flierman en Jan Waterlander, hebben hun medewerking verleend aan het TV programma 'Tot op de bodem' van Omroep Flevoland. Het programma laat de ontwikkeling zien van het IJsseloog. De opnames waren deze zomer in de jachthaven. Op zaterdag 16 oktober was de uitzending te zien: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/305426/tot-op-de-bodem-waarom-er-giftig-afval-ligt-opgeslagen-in-het-ketelmeer

Winnaar WA competitie is bekend, 31 augustus 2022

Woensdag 31 augustus was de zevende en laatste avond van de Ketelhaven Woensdagavond Competitie. Een prachtige avond om de competitie mee af te sluiten, met 18 deelnemers, een windkracht 4 uit het Noordoosten en wéér een mooie zonsondergang. Jeroen en Hetty met de 'Vaghals' waren om 21.15 uur de eersten die finishten en zijn bovendien de overall winnaar van het seizoen 2022. Op de pagina > haveninfo > woensdagavond competitie staat de complete uitslaglijst.

Spirit of a geisha in de Algarve, Portugal, 18 augustus 2022

Op 4 juni 2022 vertrokken Gerco Nijland en Annemiek Frederiks vanuit Ketelhaven met hun Spirit 41 "Spirit of a Geisha" voor een reis om de wereld. Vandaag ontvingen we deze korte update van ze: Inmiddels zijn we 2,5 maand onderweg. In juni zijn we in alle rust via de Franse kust zuidwaarts gezeild om vanaf Sainte Marine in Bretagne de Golf van Biskaje over te zeilen. Op precies 1 juli waren we in A Coruna. Een maand lang hebben we in de Spaanse Ria's rondgezworven. Voor diegene die er de tijd voor heeft zeker een gebied wat de moeite waard is met leuke plaatsjes en ontelbare ankerplaatsen....

Droogte in de haven, 15 augustus 2022

In Ketelhaven zijn de dijken helemaal uitgedroogd, maar ook vandaag lijkt er geen bui te vallen.

Ketelhaven Woensdagavond in volle gang, 22 juni 2022

De Ketelhaven Woensdagavond Competitie heeft op woensdag 22 juni de 3e wedstrijdavond gehad; zoals op zoveel avonden was er vóór de start geen zuchtje wind. Gelukkig stak om half 8, toen de eerste schepen van start gingen een flinke wind op en werd het tóch een hele mooie zeilavond. Norbert Sebastian met de Espresso was voor de tweede keer dit seizoen als eerste op de finishtijd om 21.15 uur. Meer foto's en de uitslag zijn te vinden op > haveninfo > woensdagavond competitie op deze website.

Meerval gespot in de haven, 18 mei 2022

'onze' meerval is weer in de haven gesignaleerd; halverwege de 500-steiger houdt mannetje meerval de wacht over de eitjes die gelegd zijn - het water is wat troebel, maar hij is toch redelijk goed zichtbaar.

Havendag 2022: een mooi feestje!

Het Havendag-weekend op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei was weer ouderwets gezellig! Met een lezing van natuurfotograaf Martijn de Jonge werd het weekend op vrijdag geopend. Ruim 70 ligplaatshouders waren hierbij aanwezig. Op zaterdagmorgen huldigde voorzitter Eric Burmeister twee 40-jarige liggers, Douwe Pereboom en Guido Heeroma. En Jan Waterlander kreeg zelfs een whiskeyglas voor het feit dat hij al 50 jaar ligplaatshouder is! Verder kon men workshops volgen over brandveiligheid en EHBO aan boord en lekkere pannenkoeken eten. Marco Beenen hield een demonstratie met model-zeilboten en op...

nieuwe invalhavenmeester, april 2022

In april liep de nieuwe invalhavenmeester, Helma, mee met Dick voor uitleg over de taken die haar te wachten staan in het komend seizoen.

1 april 2022: start zomerseizoen!

'It giet oan', zegt Dick als de vlaggen weer hangen. Geen strakblauwe luchten en 20 graden, maar de sneeuw net opgelost en een gevoelstemperatuur van -5: een warm welkom weer aan alle gasten!

Schoonmaak/teambuildingsdag in de jachthaven

Op woensdag 23 maart hebben Hans, Bob, Albert, Helma, Dick en Desirée weer de handen uit de mouwen gestoken tijdens de jaarlijkse schoonmaakdag. Diverse werkzaamheden, zoals de schoonmaak van het havenkantoor en het toiletgebouw, opzetten van de trampoline, lappen van de ramen, ophangen van de waterslangen en wat snoeiwerk zijn op deze zonnige voorjaarsdag verricht. Erik Timmer van het bestuur tracteerde op een lekker taartje bij de koffie.

nieuwe palen geslagen, maart 2022

De firma KLB Waterbouwwerken uit Genemuiden is in de haven bezig nieuwe palen te plaatsen.