Laatste nieuws 2020

3e Woensdagavond competitie weer zonder wind

En wéér konden de deelnemers aan de Ketelhaven Woensdagavond Competitie op woensdag 16 juni letterlijk alle zeilen bijzetten om een zuchtje wind te vangen. Maar het levert mooie plaatjes op! De winnaar van deze avond was geen verrassing: de Turning Point van Gerrit Kragt en bemanning finishte om 21.15 uur als eerste. Meer foto's en de volledige uitslag > haveninfo > woensdagavondcompetitie 

Meervallen in de jachthaven, 6 juni

Echtpaar meerval heeft de haven ook weer gevonden. Op een andere plek dan voorgaande jaren troffen we in het weekend van 5/6 juni  paaiende meervallen in het ondiepe water in de haven. Goed zichtbaar voor iedereen die de haven oploopt vanaf het havenkantoor.

Ketelhaven Woensdagavond Competitie, 2e wedstrijd, 2 juni

Het lijkt nu al traditie te worden: op de woensdagavonden van de zeilwedstrijd is het prachtig weer zónder wind! Ook op deze tweede avond van het seizoen konden weer mooie foto's worden genomen. Het rondje om het IJsseloog bood ondanks weinig wind toch veel plezier bij de 20 deelnemende schepen. Na afloop was er weer genoeg om over na te praten! De Red Planet van Maurits Mars was deze avond de snelste. Op de pagina 'haveninfo' > Ketelhaven Woensdagavond Competitie meer foto's. Speciale dank aan natuurfotograaf Martijn de Jonge voor de mooie foto's vanuit de lucht.

28 mei: familie zwaan heeft jongen!

Al jaren broedt (voor zover wij weten) hetzelfde echtpaar Zwaan in onze jachthaven. Vrijdag 28 mei kropen er 5 jongen uit het ei. Vandaag mochten de kleintjes even buiten spelen, onder streng toezicht van pa en ma. 1 ei is nog niet uitgebroed.

Ketelhaven Woensdagavond Competitie 2021 van start

Op woensdagavond 19 mei is de zeilwedcompetitie voor ligplaatshouders voor het tweede jaar van start gegaan. Een mooi initiatief, waarvoor deze editie 22 schepen hebben ingeschreven. De eerste avond begon zonder wind, maar gedurende de avond kwam er toch een leuke bries en konden de deelnemers genieten van de prachtige zonsondergang. De Beagle finishte deze avond om 21.15 uur (de vaste eindtijd) als eerste.  Meer informatie en foto's: zie deze website > haveninfo > Ketelhaven Woensdagavond Competitie.

9 mei 2021, eindelijk mooi weer

Mooi weer op deze moederdag: een cadeautje voor alle moeders én kinderen in de haven!

Ketelhaven Woensdagavond competitie, zomer 2021

Op woensdagavond 19 mei 2021 start de Ketelhaven Woensdagavond Competitie; een recreatieve zeilwedstrijd voor ligplaatshouders van Jachthaven Ketelmeer. De beste 6 van de 8 wedstrijden tellen mee voor de einduitslag, maar deelnemen aan minder dan 6 avonden is uiteraard ook mogelijk. Er wordt gestreden om de Gouden Meerpaalmuts. Op deze site > haveninfo > woensdagavond competitie vindt u meer informatie. Opgeven kan nog via: woensdagavondcompetitie@gmail.com

Uitbreiding jollensteiger, april 2021

Vandaag is de extra 'jollensteiger' afgemaakt, zodat alle bijbootjes in de zomer en de winter weer een plekje 'op het droge' kunnen krijgen. De mannen van KLB Waterbouwwerken uit Genemuiden hielpen de klus te klaren. 

Stormachtige paasdagen 2021

Het seizoen is ontstuimig begonnen. Tijdens de zeer koude paasdagen wisselen flinke buien met hagel, sneeuw en af en toe windkracht 10 af met prachtige blauwe luchten.

Wijziging bedieningstijden o.a. Ketelbrug m.i.v. 1 april 2021

Bijgaand een overzicht van de gewijzigde bedieningstijden van de Randmeren, het Ramsdiep en het Ketelmeer m.i.v. 1 april 2021: PDF bedieningstijden Randmeren, Ramsdiep, Ketelmeer v.a. 1-4-2021

1 april 2021, start zomerseizoen

1 april, de nieuwe vlaggenmast is in gebruik genomen, de nieuwe havenvlag kan in top; het zomerseizoen gaat beginnen!

Schoonmaak- klusjes- teambuildingsdag, 24 maart 2021

Op woensdag 24 maart is er weer een aantal opstartklussen geklaard, zodat het seizoen kan beginnen; toiletgebouw en havenkantoor schoon, de trampoline staat weer en de waterslangen hangen weer op de steiger. Een mooie dag voor de werknemers om even bij te praten na de winter.