Laatste nieuws 2019

Even in Spitsbergen tijdens nieuwjaarsbijeenkomst, 17 januari 2020

Door de inspirerende verhalen en mooie foto's van Jan Wit en Ariaan van Walsum waanden 120 ligplaatshouders zich even in Spitsbergen. Op vrijdagavond 17 januari 2020 vond de drukbezochte en gezellige nieuwjaarsbijeenkomst plaats in restaurant Lands End. Veel respect was er voor de reizen die Ariaan en Jan maakten (resp. 2 en 13 keer!) naar Spitsbergen. 

BHV-training voor medewerkers

Op maandag 13 januari 2020 hebben de medewerkers van de jachthaven de jaarlijkse BHV-training gevolgd. Onder leiding van Annette en Guido van Kordon OPM is bij verschillende realistische 'incidenten'op het terrein van de jachthaven de kennis bijgespijkerd. Zoals ieder jaar weer een leerzame dag!

Goed vaarseizoen 2020!

Bestuur en medewerkers van Jachthaven Ketelmeer wensen alle gasten een heel mooi vaarseizoen in 2020 toe!  Vaste ligplaatshouders ontvingen een uitnodiging voor de nieuwjaarsbijeenkomst van vrijdag 17 januari.

11 december 2019, werkzaamheden steiger 6 in volle gang

Steiger 6 krijgt een nieuw dek. Daarom worden er nu vast voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

31 oktober, einde zomerseizoen

Op 1 november start het winterseizoen. Dus de vlaggen worden uitgewassen en kunnen tot 1 april weer in de kast. Wij wensen alle zomergasten een goede winterperiode toe! Uiteraard blijven we paraat voor de winterliggers en passanten die in de winter de haven bezoeken. 

Werkzaamheden Reevesluis

tussen 28 oktober 2019 en 31 maart 2020 vinden er werkzaamheden plaats aan de Reevesluis (tussen Roggebotsluis en Elburg). Scheepvaart dient minimaal 4 uur van tevoren te bellen met de Centrale Meldpost IJsselmeergebied: 088 - 797 45 73. Meer informatie: www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl/nl/reevesluis  zie folder: Reevesluis winter 1920

Kilorace, 21 en 22 september 2019

In het weekend van 21 en 22 september vond vanuit onze jachthaven de zg. Kilorace plaats. Marco Beenen, ligplaatshouder en organisator, stelt aan de winnaars van de diverse klassen een kilo kaas beschikbaar. Onder bijzonder goede weersomstandigheden en met een groter deelnemersveld dan ooit vonden de zeilwedstrijden plaats op het Ketelmeer. Overall winnaar was, eveneens ligplaatshouder, Sjaak Broekhuizen met de Leste. Meer foto's en uitslagen: www.kilorace.nl

Breehorn-vereniging bezoekt Ketelhaven, 14/15 september

20 schepen van de Breehorn-vereniging brachten een bezoek aan Ketelhaven. Door gebrek aan wind op de zaterdag kon de geplande zeilwedstrijd niet doorgaan. In een alternatief programma werden de bemanningsleden toch aan het werk gezet: kanovaren, roeien met rubberbootjes en lijnen werpen stonden op het programma. Het werd een sportieve en fanatieke strijd!

gezellige steigerborrel, 13 september

de jaarlijkse steigerborrel, ter afsluiting van het vaarseizoen, was gezellig en goed bezocht. Ieder nam een eigen borrel en veel lekkere hapjes mee. 

zomerluchten, 15 augustus

voor vakantiegangers is het misschien niet echt fraai zomerweer in deze dagen, maar wij blijven genieten van de mooie luchten boven Ketelhaven

nieuw: E-bikes in de haven

Gasten van de jachthaven kunnen vanaf juli 2019, naast 2 gewone fietsen, nu ook een E-bike huren. Voor een boodschap in Dronten of Kampen, of een mooie fietstocht door Roggebotzand staan er 4 E-bikes klaar tegen een kleine vergoeding. Vraag ernaar bij de havenmeester.

nieuw hekwerk, juli 2019

De firma Van de Wetering uit IJsselmuiden heeft de afgelopen weken het hekwerk rondom het haventerrein vernieuwd. Een flinke klus, maar het eindresultataat ziet er strak en professioneel uit.