Laatste nieuws 2020

Eerste weekend van het seizoen, 4/5 april 2020

Het eerste weekend van het seizoen hebben ligplaatshouders (helaas zijn passanten nog niet welkom in de haven) kunnen genieten van de boot. Gelukkig hield iedereen voldoende afstand en was er weinig extra beweging op de steigers. Een compliment aan iedereen die de haven bezocht en die zich aan de voorschriften hield!!

Start seizoen zomer 2020

De start van het zomerseizoen 2020 is geheel anders dan andere jaren. De vaste ligplaatshouders ontvangen deze week de factuur voor het zomerliggeld, met daarbij een brief van het bestuur met een aantal maatregelen die genomen zijn t.a.v. de Coronacrisis. Hierbij de maatregelen op een rij: MAATREGELEN CORONA.2april2020   Helaas heeft het bestuur moeten besluiten dat de jachthaven niet geopend is voor passanten. Wij houden ons uiteraard volledig aan de landelijke richtlijnen en hopen dat op die manier de crisis zo snel mogelijk voorbij is en dat u weer als vanouds kunt genieten van de...

Toiletgebouw gesloten

In opdracht van de Gemeente Dronten zullen wij helaas vanaf dit weekend, 28/29 maart 2020, het toiletgebouw moeten sluiten. U bent welkom op de boot, maar uiteraard wel volgens de voorschriften om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Met een beetje geduld en respect moet dat ook op de steigers lukken. Hierbij  de memo van de Gemeente Dronten:    20200327 memo vakantieparken etc    

Bediening Roggebotsluis en Reevesluis, maart/april 2020

In ieder geval t/m 9 april 2020 worden de Roggebotsluis en Reevesluis uitsluitend bediend op afspraak. Minimaal 4 uur en maximaal 12 uur van tevoren kunt u bellen met: 088 79 74 573. Bediening kan van ma-vr tussen 8.30 en 17.30 uur. Op za-zo-fsd tussen 10.00 en 16.00 uur.

Welkom in de jachthaven … op afstand!

Veel ligplaatshouders zijn alweer op hun schip bezig met de voorbereidingen voor het voorjaar, of komen even een praatje maken. U bent allen weer van harte welkom, maar wij vragen u op afstand te blijven en helaas kunnen wij u geen welkomst-hand geven. Dick geeft dagelijks even de deurklinken en -posten en kranen een anti-corona-poetsbeurtje.

Steiger 6 voorzien van nieuw dek, februari 2020

De firma KLB Waterbouwwerken uit Genemuiden heeft een nieuw dek geplaatst op steiger 6. Gekozen is voor hetzelfde dek als de vorig jaar vernieuwde passantensteiger; in kunststof dus.

Voorjaarswerkzaamheden van start, 17 februari 2020

De jaarlijkse voorjaarsklus - het afspuiten van alle steigers - is weer van start gegaan.

Extreem laag water tijdens storm Ciara, 8 februari 2020

Elders in Nederland heeft men last van hoog water tijdens deze winterstorm, maar in Ketelhaven staat het water extreem laag. Ongeveer 65 -NAP, dat is een zeldzaamheid. Verder zijn er geen problemen ontstaan tot dusver - 15.00 uur.

8Uurs – zeilwedstrijd op 13 juni

Op 13 juni 2020 vindt een nieuw zeilevenement plaats: de 8Uurs, georganiseerd door De Havengids, die hiermee haar 10-jarig jubileum viert. De wedstrijd start vanuit Enkhuizen en gaat om het grootst aantal gevaren mijlen op het IJsselmeer. Er zijn prijzen te winnen in 3 categoriën: overall prijs voor meeste mijlen, meeste mijlen gevaren per haven/vereniging en een wisseltrofee voor de vereniging/haven die in totaal de meeste mijlen gevaren heeft. Het zou mooi zijn als ook onze jachthaven actief is met meerdere schepen, dus geef je nu op!  Aanmelden kan op: www.8uurs.nl  klik hier voor meer...

Even in Spitsbergen tijdens nieuwjaarsbijeenkomst, 17 januari 2020

Door de inspirerende verhalen en mooie foto's van Jan Wit en Ariaan van Walsum waanden 120 ligplaatshouders zich even in Spitsbergen. Op vrijdagavond 17 januari 2020 vond de drukbezochte en gezellige nieuwjaarsbijeenkomst plaats in restaurant Lands End. Veel respect was er voor de reizen die Ariaan en Jan maakten (resp. 2 en 13 keer!) naar Spitsbergen. 

BHV-training voor medewerkers

Op maandag 13 januari 2020 hebben de medewerkers van de jachthaven de jaarlijkse BHV-training gevolgd. Onder leiding van Annette en Guido van Kordon OPM is bij verschillende realistische 'incidenten'op het terrein van de jachthaven de kennis bijgespijkerd. Zoals ieder jaar weer een leerzame dag!

Goed vaarseizoen 2020!

Bestuur en medewerkers van Jachthaven Ketelmeer wensen alle gasten een heel mooi vaarseizoen in 2020 toe!  Vaste ligplaatshouders ontvingen een uitnodiging voor de nieuwjaarsbijeenkomst van vrijdag 17 januari.