Laatste nieuws 2022

Hoog water, 24 november 2023

Ook in Ketelhaven een flinke noordwesten wind en hoog water; in de avond zakte het water van 76 naar 60 cm boven NAP.  

Zonnepanelen in aanbouw

De werkzaamheden voor de fundering van de stalen constructie voor de zonnepanelen vorderen gestaag.  

Einde zomerseizoen 2023

Einde zomerseizoen: de trampoline is weer opgeruimd en de vlaggen zullen komend seizoen vervangen moeten worden. Wij wensen alle havengasten een goede winter toe!  

Start werkzaamheden zonnepanelen, oktober 2023

De eerste werkzaamheden op de parkeerplaats van de jachthaven, voor het plaatsen van zonnepanelen, zijn gedaan; boompjes verwijderen en verplaatsen. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een stalen constructie op een deel van de parkeerplaats, waarop de zonnepanelen worden geplaatst.   

Windplanblauw

In de gemeente Dronten en Lelystad, evenals in het IJsselmeer, vindt de ontwikkeling plaats van een groot windmolenproject, Windplanblauw. Meer informatie:  https://windplanblauw.nl/windplanblauw/ U kunt zich hier ook inschrijven voor de nieuwsbrief. kaartje windplanblauw  

22 september 2023: gezellige Steigerborrel

Een gezellige Steigerborrel op vrijdag 22 september rondom het 'Ketelbankie', met zelf meegebrachte hapjes en drankjes. Voorzichtig afscheid nemen van het zeilseizoen en ook vond de prijsuitreiking van de Ketelhaven Woendagavond Competitie plaats. Marcel en Elizabeth Rot met de Liberty wonnen dit jaar de 'Gouden wisselmuts' en mogen een jaar lang tussen palen met gouden mutsen liggen.   

Kilorace op het Ketelmeer

Op zaterdag 16 en zondag 17 september vond de zg Kilorace weer plaats vanuit onze jachthaven. Ligplaatshouder Marco Beenen organiseert deze zeilwedstrijd waarbij vele kilo's kaas te winnen zijn. Dit jaar vond de strijd plaats, met een recordaantal schepen van 50, onder uiteenlopende weersomstandigheden; zaterdag volop zon en zondag begon de dag met flinke regenbuien. Maar dacht mocht de pret niet drukken. Meer informatie, mooie foto's en uitslagen: https://www.goedevaart.nl/KRace/index.php/kilorace  

zomer 2023

In de zomer van 2023 ontvingen we weer vele gasten. Hierbij een kleine impressie van o.a. het bezoek van de scoutinggroep uit Antwerpen. Ook konden we weer genieten van mooie luchten.  

Spirit of a Geisha op Bonaire, 7 juni 2023

Een nieuwsbericht en foto van Gerco Nijland en Annemiek Frederiks, aan boord van de Spirit of a Geisha op Bonaire, Kralendijk. Mét de vlag van de jachthaven 🙂 Ze schrijven: nu het seizoen in Nederland goed op gang komt, loopt het seizoen in het Carieb langzaam op zijn einde. Wij zijn inmiddels weer afgezakt naar het zuiden om op die manier uit het orkaan gebied te zijn. Een goede week verblijven we op Bonaire met gasten Peter en Jolanda aan boord, die ook met een boot in Ketelhaven liggen. Straks gaan we naar Curacao waar we 2 à 3 maanden zullen verblijven. Even weer wat normale dagelijkse...

Ketelhaven Woensdagavond Competitie 23 van start

Ruim 30 ligplaatshouders schreven zich in voor de 4e editite van de recreatieve zeilwedstrijd op 8 woensdagavonden in het zomerseizoen. Op de eerste avond van het seizoen op 10 mei, startten 19 deelnemers onder welbekende omstandigheden; regelmatig heeft deze competitie te maken met windstille avonden en zo was het nu ook. Maar de strijd was het niet minder om. Deze avond was Jeroen van der Plaats met zijn Marsvin 22 'Grace' de eerste die finishte om 21.15 uur.  

1 april 2023: start van een nieuw zomerseizoen!

Zoals ieder jaar starten we het zomerseizoen weer met het hijsen van de vlaggen. We wensen alle vaste gasten en passanten weer van harte welkom!  

Jaarlijkse schoonmaakdag, 28 maart 2023

De jaarlijkse schoonmaakdag is op dinsdag 28 maart gehouden; invalhavenmeesters Helma en Albert hielpen met de diverse schoonmaakklussen. Ook is de trampoline weer geplaatst.