Laatste nieuws 2022

Ketelhaven Woensdagavond Competitie 23 van start

Ruim 30 ligplaatshouders schreven zich in voor de 4e editite van de recreatieve zeilwedstrijd op 8 woensdagavonden in het zomerseizoen. Op de eerste avond van het seizoen op 10 mei, startten 19 deelnemers onder welbekende omstandigheden; regelmatig heeft deze competitie te maken met windstille avonden en zo was het nu ook. Maar de strijd was het niet minder om. Deze avond was Jeroen van der Plaats met zijn Marsvin 22 'Grace' de eerste die finishte om 21.15 uur.  

1 april 2023: start van een nieuw zomerseizoen!

Zoals ieder jaar starten we het zomerseizoen weer met het hijsen van de vlaggen. We wensen alle vaste gasten en passanten weer van harte welkom!  

Jaarlijkse schoonmaakdag, 28 maart 2023

De jaarlijkse schoonmaakdag is op dinsdag 28 maart gehouden; invalhavenmeesters Helma en Albert hielpen met de diverse schoonmaakklussen. Ook is de trampoline weer geplaatst.  

Werkzaamheden bij Roggebotsluis/nieuwe ‘Roggebotbrug’ maart 2023

In de afgelopen periode (begin maart 2023) is de Vossemeerdijk afgesloten geweest voor verkeer richting Ketelhaven. Het is nu weer mogelijk naar Ketelhaven te komen via de Vossemeerdijk. Vanuit Kampen/N50 volgt u de pijlen V waarmee u naar de Vossemeerdijk (Tonsel) wordt geleid. Vanuit Ketelhaven richting Kampen/N50 is de Vossemeerdijk gewoon te berijden; u wordt vervolgens onder de nieuwe weg door geleid naar Kampen toe. Meer informatie:  https://www.ijsseldeltaprogramma.nl/vooruitblik-werkzaamheden-q1-en-q2/  

Voorjaarsklus, maart 2023

Het is weer tijd voor de jaarlijkse steiger-spuitklus. Ook het speelvlot krijgt een schoonmaakbeurt.    

BHV-training voor medewerkers, 13 januari 2023

Op vrijdag de 13e kregen medewerkers van Jachthaven Ketelmeer de jaarlijkse BHV-training. Guido, Annette en 'lotus' Ria maakten door middel van mooie praktijksituaties de dag tot een succes. Iedere keer weer fijn en goed om belangrijke levensreddende handelingen te herhalen!

Gerco en Annemiek in Suriname aangekomen!

Op 4 juni 2022 verlieten ligplaatshouders Gerco Nijland en Annemiek Frederiks de haven voor een wereldreis van een aantal jaren. Aan boord van hun Spirit 41 zeilden ze al via de Spaanse kust, Canarische eilanden en Kaap Verdië. Vlak voor de kerstdagen (december 2022) ontvingen we dit bericht en foto: havenvaantje van onze jachthaven in Suriname 🙂    Hallo Ketelhaven, Na een oversteek van 14 dagen is de Spirit of a Geisha vlak voor de feestdagen aangekomen in Suriname. De overtocht is goed verlopen maar is ook best wel pittig geweest. De onzekerheid, het wacht lopen en slapen in al het...

nieuwjaarswensen, december 2022

Het bestuur en medewerkers wensen alle gasten fijne feestdagen en voor 2023 een mooi, zonnig en gezond vaarseizoen toe!  

31 oktober 2022, einde zomerseizoen

Einde zomerseizoen .. ook voor de vlaggen hoogste tijd om vervangen te worden. Aan alle havengasten en passanten een goede winter gewenst en graag tot volgend zomerseizoen; dan hangen we weer nieuwe vlaggen op!

ligplaatshouders bij Omroep Flevoland, 16 oktober 2022

Twee van onze oudste ligplaatshouders, Jan Flierman en Jan Waterlander, hebben hun medewerking verleend aan het TV programma 'Tot op de bodem' van Omroep Flevoland. Het programma laat de ontwikkeling zien van het IJsseloog. De opnames waren deze zomer in de jachthaven. Op zaterdag 16 oktober was de uitzending te zien: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/305426/tot-op-de-bodem-waarom-er-giftig-afval-ligt-opgeslagen-in-het-ketelmeer

Winnaar WA competitie is bekend, 31 augustus 2022

Woensdag 31 augustus was de zevende en laatste avond van de Ketelhaven Woensdagavond Competitie. Een prachtige avond om de competitie mee af te sluiten, met 18 deelnemers, een windkracht 4 uit het Noordoosten en wéér een mooie zonsondergang. Jeroen en Hetty met de 'Vaghals' waren om 21.15 uur de eersten die finishten en zijn bovendien de overall winnaar van het seizoen 2022. Op de pagina > haveninfo > woensdagavond competitie staat de complete uitslaglijst.

Spirit of a geisha in de Algarve, Portugal, 18 augustus 2022

Op 4 juni 2022 vertrokken Gerco Nijland en Annemiek Frederiks vanuit Ketelhaven met hun Spirit 41 "Spirit of a Geisha" voor een reis om de wereld. Vandaag ontvingen we deze korte update van ze: Inmiddels zijn we 2,5 maand onderweg. In juni zijn we in alle rust via de Franse kust zuidwaarts gezeild om vanaf Sainte Marine in Bretagne de Golf van Biskaje over te zeilen. Op precies 1 juli waren we in A Coruna. Een maand lang hebben we in de Spaanse Ria's rondgezworven. Voor diegene die er de tijd voor heeft zeker een gebied wat de moeite waard is met leuke plaatsjes en ontelbare ankerplaatsen....