nieuws 2018 test

 

 

de haven in avondzon, 4 april 2018

 

 

het seizoen kan beginnen, 28 maart 

op woensdag 28 maart hebben de medewerkers van de jachthaven (Piet, Hans, Bob, Dick en Desirée) de handen uit de mouwen gestoken, om ervoor te zorgen dat alles weer glimt en blinkt voordat het seizoen in het paasweekend van start kan: havenkantoor en toiletruimtes zijn flink onderhanden genomen, het water staat weer op de steiger en de werkzaamheden aan de passantensteiger naderen het eind. Ook is de mailing voor de ligplaatshouders ingepakt en bijna klaar om verstuurd te worden.

U bent weer van harte welkom! 

 

 

 

 

 

 

 

Havendag met zeilwedstrijd vindt plaats op zaterdag 28 april 2018

meer informatie over de Havendag en de zomerfactuur ontvangen ligplaatshouders begin april

 

update vorderingen passantensteiger, 21 maart 

   

 

 

voorjaarswerkzaamehden in de jachthaven, 14 maart

De werkzaamheden aan de passantensteiger vorderen gestaag, de steigers zijn voor een groot deel afgespoten en de viooltjes zijn weer geplant. Het seizoen staat voor de deur ..​

 

 
 

 

kruiend ijs, 1 maart 

Door harde wind en felle zon was tot nu toe geen ijsgang in de jachthaven, maar vandaag waaide vanuit het oosten ijs en bevroren golfslag de haven binnen.

(met dank aan Piet Ridderikhof voor een deel van de foto’s)

   
     

 

 

update werkzaamheden in de jachthaven, 23 februari 

Naast de nieuwbouw van de passantensteiger gaan ook op andere vlakken de werkzaamheden door. Zo heeft de fietsenstalling een dak gekregen. Van de steigerplanken van de oude passantensteiger maakt Dick de zijwanden, zodat de fietsen en motoren nu goed beschut gestald kunnen worden.

   
     

 

BHV-herhaling voor medewerkers van de jachthaven, 16 februari 

Zoals ieder jaar worden Piet, Hans, Bob, Dick en Desirée bijgeschoold voor de Bedrijfshulpverlening. Trainers Guido Heeroma en Annette Coes wisselen iedere keer theorie en praktijk goed af en bieden een leuke trainingsdag. Brandpreventie en -bestrijding en en eerste hulp/reanimatie-oefeningen komen op zo’n dag aan bod.

     

 

Start werkzaamheden passantensteiger, 14 februari

Na een relatief rustige winterperiode in de haven startte de firma Beens uit Genemuiden deze week met de renovatie van de passantensteiger bij de invaart van de haven. Hierbij wat foto’s van de demontage van de steiger. ​

   
 

 

mooie opkomst bij nieuwjaarsbijeenkomst, 19 januari 

140 ligplaatshouders bezochten in restaurant At Sea de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij Ariaan van Walsum enthousiast vertelde over zijn reizen naar o.a. de Lofoten met zijn zeilboot de ‘Mischief’.

   

 

Stormfoto’s Schokkerhaven

Van oud-ligplaatshouder en natuurfotograaf Martijn de Jonge ontvingen we onderstaande foto’s uit Schokkerhaven van de storm op 18 januari.

 
 

 

Extreem hoog water en de tweede storm dit jaar, 18 januari 2018

Rond 13 uur bereikte het water zijn hoogste punt; 15 cm stond het water boven de steigers. Met dank aan de diverse ligplaatshouders (en fotografen), die kwamen kijken en helpen. Met laarzen en zwemvesten de steigers op om hier en daar de lijnen te laten vieren. Windkracht 11 is gemeten in de haven.​

 

     

 

14 januari, eindelijk een beetje zon

   
 

 

 

Het jaar 2018 begint onstuimig!

De verwachtingen van het Waterschap waren dat het water bijna een meter zou stijgen op woensdag 3 januari. Dat zou betekenen dat de vaste steigers in de haven onder water kwamen te staan. Dat is net niet gebeurd, maar de verhoging was toch ruim 80 cm.

   
 

   

Afgezien van een enkel losgewaaid dekzeil, is er geen schade geweest in de jachthaven.

 

Bestuur en medewerkers wensen ligplaatshouders en gasten een goed en gezond nieuw jaar toe met veel vaarplezier!!

De nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 19 januari, vanaf 19.30 uur.   Let op! dit keer in restaurant At Sea, Drontermeerdijk 13, Dronten.

Opgave vóór 12 januari aan