8 december 2012, start van een mooie winter?

 

 

 Visarend, gefotografeerd door natuurfotograaf, Martijn de Jonge

“In augustus maakte ik een succesvolle tocht door het gebied (IJsselmond), waarbij een oude en jonge zeearend zich mooi lieten zien. Leukste was de visarend die op een fuikenpaal zat en rustig bleef zitten. Vele boot bezitters zullen in nazomer en herfst de visarend tijdens het varen tegenkomen, maar zelden zo dichtbij. Visarenden broeden in Scandinavië, Duitsland en Polen en pleisteren tijdens de najaarstrek soms langdurig in waterrijke gebieden met veel vis. In tegenstelling tot de zeearend broeden ze (nog) niet in Nederland.”

 

Cornish Crabbers te gast bij Jachthaven Ketelmeer

De Cornish Crabberclub organiseerde in het weekend van 1 en 2 september 2012 een wedstrijd op het Ketelmeer. De prachtige zeildag werd afgesloten met een gezellige maaltijd op de dijk.

Ketelcup 1 en 2 september 2012

Op zaterdag 1 en zondag 2 september vond de Ketelcup plaats in Ketelhaven. De familie Van Ameijde met de Stendhal was over beide dagen de snelste op het Ketelmeer.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe service: Wifi in de jachthaven

 

 

Vanaf begin augustus 2012 biedt de Stichting haar vaste ligplaatshouders en passanten de mogelijkheid te internetten via een KPN Hotspot. Men kan per dag 4 maal een kwartier gratis inloggen bij de KPN.

Nieuwe huisstijl en website

Met ingang van deze zomer heeft de Stichting een nieuw logo en een nieuwe website. Sinds 15 juli 2012 is deze in de lucht. Ook zijn de diverse tekstborden in de jachthaven vernieuwd en zal in de correspondentie de nieuwe huisstijl worden doorgevoerd.