“aan boord bij …..” september 2012

Iedere maand stappen we aan boord bij één van de ligplaatshouders van onze haven. Heeft u een bijzondere reden om aan deze rubriek mee te doen, laat het ons dan weten info@jachthavenketelmeer.nl. Wij komen met plezier een keer bij u aan boord.

 

 

  

 

 familie Rottländer uit Hilden (Duitsland), box 112

 

 

 

 

  • Hoe lang liggen jullie al in Ketelhaven?

 Sinds 1988 heeft de familie Rottländer al een ligplaats in Ketelhaven.

  •  Met welk type schip varen jullie en zijn er bijzonderheden over te vertellen?

Met een Hallberg Rassy 312. Dit schip heeft de familie nieuw gekocht en destijds zelf opgehaald bij de werf in Zweden.

  •  Wat is de naam van het schip en waarom heet het zo? 

Delphin (dolfijn), omdat ze erg van dolfijnen houden; het zijn mooie en vriendelijke dieren.

  •  Is dit jullie eerste schip?

Ze hebben zeilen geleerd in een BM’er. Daarna was een Neptun van 7 meter hun eerste eigen schip, waarna ze een Capelle van jachtwerf Bieker kochten. Met deze schepen heeft de familie Rottländer gevaren op de Maas. Daarna kwam een Avenir van Huisman en werden Elburg en Roggebotsluis hun thuishavens. Deze Avenir hebben ze destijds gekocht in Ketelhaven van de familie Jäger. In 1988 zijn ze met de nieuwe HR naar Ketelhaven gegaan.

  •  Wie is de bemanning en wat doen jullie in het dagelijks leven?

Harald (75 jaar) en Marianne (70) genieten van hun pensioen. Harald was bedrijfsleider en Marianne was doktersassistente in hun werkzame leven.

  •  Wat is het zeilgebied afgelopen jaar en waarheen gaat het komend jaar?

We hebben de afgelopen jaren gevaren op het IJsselmeer en het Wad. Toen Harald net met pensioen was konden we langere tijd weg en zijn we naar de Oostzee geweest en dat was een prachtige reis.

  •  Nog dromen voor de toekomst?

 We genieten van iedere dag dat we naar de boot kunnen. Op deze leeftijd besef je dat je gezondheid heel waardevol is en dat je eigenlijk iedere dag moet genieten zolang het nog samen kan.

  •  Hebben jullie nog tips voor andere zeilers?

 Als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard naar de Oostzee te varen en dan vooral naar het eiland Bornholm, tussen Zweden en Rügen. Op dit eiland, dat dus heel noordelijk ligt, hangt bijna een Mediteraanse sfeer; echt heel bijzonder!