aan boord bij …..” juli 2013

Iedere maand stappen we aan boord bij één van de ligplaatshouders van onze haven. Heeft u een bijzondere reden om aan deze rubriek mee te doen, laat het ons dan weten info@jachthavenketelmeer.nl. Wij komen met plezier een keer bij u aan boord.

fam.Ostendorf.2 

  John en Joke Ostendorf, box 408

 

 

Het interview vind plaats als ook dochter Kirsten, met man en kinderen, ook aan boord genieten van het mooie weer in de vakantieperiode. 

  • Hoe lang liggen jullie al in Ketelhaven? 

Sinds december 1997. 

  • Met welk type schip varen jullie en zijn er bijzonderheden over te vertellen? 

De familie Ostendorf vaart met een Trintella 1a; een typische Van der Stadt ontwerp uit 1974, gebouwd in de werf van Anne Weever. Het schip is een mooie klassieker met een doorgestoken roer,  polyester romp en een houten opbouw. Het schip is ook van binnen authentiek gehouden. En, lacht John Ostendorf naar zijn dochter, we onderhouden het schip goed, al is het maar omdat de nieuwe generatie Ostendorf het schip t.z.t. graag in goede staat wil overnemen. 

  • Wat is de naam van het schip en waarom heet het zo? 

Het schip heet Pimpernel. De familie Ostendorf heeft het schip destijds (in 1997) gekocht van de oud-penningmeester van de Stichting, Joh. Kiestra. En, al zijn we niet bijgelovig, we wilden toch de naam niet wijzigen. Maar waarom het schip Pimpernel is genoemd, is ons niet bekend. 

  • Is dit jullie eerste schip? 

De eerste boot van de familie Ostendorf was een open Jol. Daarna kwam een Valk, die ze 13 jaar hebben gehad. Ze vonden hiervoor een ligplaats aan de Maas, dicht bij hun woonplaats in Noord-Brabant. En de meeste vakanties huurden ze een huisje in Friesland, in Oudega, waar veel gezeild werd. Ook de beide dochters gingen dan mee met hun Piraatje en later een FJ. 

  • Wie is de bemanning en wat doe je in het dagelijks leven? 

John (69) en Joke (64) hebben deze zomerweek regelmatig bezoek van dochter Kirsten en haar man Willem en hun 3 kleinkinderen Signe, Marijn en Arne, die in Hattem wonen. Joke was huisvrouw en John heeft in zijn werkzame leven de laatste 25 jaar bij Xerox leiding gegeven aan diverse afdelingen 

  • Wat is het zeilgebied afgelopen jaar en waarheen gaat het komend jaar? 

Meestal maken ze een vast rondje over het IJsselmeer, maar vooral de Friese kust heeft hun voorkeur. 

  • Nog dromen voor de toekomst? 

We hopen nog lang gezond te blijven en lekker zo door te varen met z’n tweeën en met de familie. Misschien willen we op den duur dichterbij de kinderen en dus ook dichterbij Ketelhaven komen wonen. 

  • Heb je nog tips voor andere zeilers? 

Laat je niet gek maken door het weer of wat andere zeilers zeggen of doen; doe waarbij je jezelf goed voelt en zet vooral je eigen koers uit!