Iedere maand stappen we aan boord bij één van de ligplaatshouders van onze jachthaven. In november 2016 was dat bij:

 

 

… Anneliese en Günter Snippe uit Uelsen, Duitsland
  • Hoe lang zijn jullie ligplaatshouder in Ketelhaven?
Sinds april 2010.
  • Met welk type schip varen jullie en zijn er bijzonderheden over te vertellen?
De familie Snippe vaart met een Friendship 28 van 1982. Er zijn verder geen bijzondere aanpassingen aan het schip gedaan.
  • Wat is de naam van het schip?
De boot heet Skidbladnir. Dit in de Noordse mythologie een schip dat alle goden kon dragen, maar dat ook kon worden opgevouwen zodat het in de broekzak past. De naam Skidbladnir is Oudnoords en betekent “uit dunne houtstukjes samengezet”.
  • Is dit jullie eerste schip?
De eerste boot was van hout en kwam uit het voormalig Oost-Duitsland. Na een jaar heeft de familie Snippe dit schip geschonken aan een project dat jonge mensen (technische) werkervaring laat opdoen, in Nordhorn.
Hierna kwam een Gouwzee II, een stalen klassieker van 8.30 m. Het bleek een arbeidsintensieve klus om deze op te knappen, er is bijna 5 jaar aan gewerkt in de tuin van vrienden. Na 6 jaar ermee te hebben gevaren, zochten ze naar een minder bewerkelijk schip. Na lang zoeken werd dit de Friendship 28. De Gouwzee ‘Escargot’ staat echter nog steeds in een loods en wacht op een koper.
  • Wat was jullie zeilgebied het afgelopen jaar en waarheen gaat het komend jaar? Wat is de verste bestemming ooit geweest.
De familie Snippe zeilt vooral op het IJsselmeer of een rondje Noord-Holland van IJmuiden naar Texel. Het afgelopen jaar reden ze met de auto naar Schotland en vonden dat ook zeer de moeite waard.
Komend jaar wil Günter met zoon en schoonzoon naar Engeland zeilen. De verste reis van Günter was naar Denemarken en de Oostzee, maar dat was aan boord van een ander schip.
  • Wie is de bemanning en wat doen jullie in het dagelijks leven?
Günter (67) heeft een garagebedrijf in Nordhorn en was voorheen Saab-dealer. Anneliese (64) doet de administratie van het bedrijf. Ze hebben 4 kinderen en 2 kleinkinderen. Toen de kinderen klein waren huurden ze in vakanties wel een zeilboot. Maar toen ze op het IJsselmeer een keer de mast overboord zeilden wilden de kinderen niet meer mee op een boot.
  • Hebben jullie nog dromen voor de toekomst?
Als we met pensioen zijn en meer tijd hebben, dan zouden we wel naar de kanaaleilanden en de Franse kust willen zeilen.
  • Hebben jullie nog tips voor andere zeilers?
Genieten van de tijd dat je aan boord bent en dat kan al als je nog in de haven bent! Wij hoeven niet persé mijlen te maken en voelen al ontspanning op het moment dat we op de boot stappen.