Iedere maand stappen we aan boord bij één van de ligplaatshouders van onze haven. In maart 2017 was dat bij:

 

… Bob Bennema uit Ketelhaven, invalhavenmeester

 

 

 

Deze maand konden we niet letterlijk aan boord stappen, want Bob heeft geen boot meer. Maar omdat hij sinds 2013 regelmatig invalhavenmeester is vonden we het leuk hem beter te leren kennen.

Bij de andere invallers, Piet Ridderikhof en Hans de Groot, zijn we al eens aan boord geweest; bij Piet in maart 2013 en bij Hans in juni 2014 (elders te lezen op de website)

  • Hoe lang was je ligplaatshouder in Ketelhaven?

Vanaf de winter van 2006/2007 tot eind 2014. Bob en Corrie kwamen uit de Betuwe en zochten een nieuwe plek om te wonen. Toen ze met de auto Ketelhaven passeerden leek hun dat wel een ideale locatie voor een woning én om de boot neer te leggen. Ze kochten een huis in het park Ketelhaven en kregen gelukkig ook vrij snel een ligplaats in de jachthaven.

  • Met welk type schip voer je en zijn er bijzonderheden over te vertellen?

Bob had een Gibsea 34, bouwjaar 1985, een degelijk familieschip en relatief snel.

  • Wat was de naam van het schip?

Circe, deze naam had het schip al en ze vonden het geen goed idee om haar om te dopen. Bovendien vonden ze het een mooie naam. Circe was de dochter van de zonnegod Helios en tovenares uit de Griekse mythologie.

  • Was dit je eerste schip

Dit was Bob’s eerste eigen schip. Hij heeft haar in 1997 gekocht. Verder is hij wel opgegroeid met het zeilen, want zijn ouders hadden een Schouw en hij had als kind een Piraatje. En regelmatig zeilde hij mee als opstapper met o.a. de  Harlingen-Terschelling race en de 24-uurs race.

  • Wat was je zeilgebied de afgelopen jaren en waarheen gaat het komend jaar? Wat is de verste bestemming ooit geweest. 

Bob en Corrie voeren meestal op het IJsselmeer, het Wad en de Noordzee. Als opstapper is Bob ook naar Zuid-Engeland en Denemarken gezeild.

Nu er geen boot meer is komt er weer tijd voor kamperen en andere leuke reisbestemmingen. Vorig jaar hebben ze met een tentje getrokken door Tsjechië en af en toe lenen of huren ze een boot. En dat bevalt prima!

  • Wie is de bemanning en wat doe je in het dagelijks leven?

Bob (61) was/is werkzaam als financieel manager en organisatie-adviseur en Corrie (60) geeft bewegingslessen aan 50-plussers.

Door Bob’s enthousiasme voor het water zijn ook Corrie en de kinderen vaak met veel plezier meegevaren en hebben ze de liefde voor de zeilerij en het genot van het varen op met name het Wad meegekregen. Respect voor water, wind en natuur vinden ze belangrijke waarden.

  • Heb je nog dromen voor de toekomst?

Andere stukjes van de wereld zien. Misschien in de toekomst een langere tijd met een caravan rond trekken.

  • Heb je nog tips voor andere zeilers?

Een leuk haventje om in Harlingen te liggen: aan de Noordergrachtswal bij de Harlinger Watersport Vereniging. Lekker rustig en op loopafstand naar het centrum met simpele en fijne douches en een aardige havenmeester!