aan boord bij …..” augustus 2013

Iedere maand stappen we aan boord bij één van de ligplaatshouders van onze haven. Heeft u een bijzondere reden om aan deze rubriek mee te doen, laat het ons dan weten info@jachthavenketelmeer.nl. Wij komen met plezier een keer bij u aan boord.

deKleine (1)

  Jille de Kleine, box 403

 

 

  • Hoe lang lig je al in Ketelhaven? 

Sinds 2010. 

  • Met welk type schip vaar je en zijn er bijzonderheden over te vertellen? 

Een Oceaan 25 uit 1978, een Van de Stadt/Cees van Tongeren ontwerp. Het schip is in 2005 in Harderhaven gekocht en we hebben toen eerst 3 jaar bij ons in de buurt (Harderwijk) gezeild, in 2008/2009 heeft de boot 1,5 jaar in een oude hal in Elburg gestaan waar ik de boot compleet gerenoveerd heb, daar is hij ook blauw gespoten, tevens zijn er toen al tal van modificaties doorgevoerd. 

  • Wat is de naam van het schip en waarom heet het zo? 

J & A , de J van Jille en de A van vrouw Aly of zwager/zeilmaatje Andries. 

  • Is dit jullie eerste schip? 

Ja , vroeger heb ik wel redelijk wat gezeild hier en daar; meestal met vrienden in een huurboot op Loosdrecht.

  • Wie is de bemanning en wat doe je in het dagelijks leven? 

Meestal met Andries, af en toe met vrouw Aly of kennissen-familie-vrienden maar ik trek er ook zeer regelmatig alleen op uit.

Ik ben op dit moment tankwagenchauffeur bij Gulf/Schenk (transport van gevaarlijke stoffen), maar heb 38 jaar in de autoracerij gewerkt als monteur-preparateur-constructeur -coureur en heb daar naast ook nog eens 3 keer Parijs-Dakar gereden. 

  • Wat is het zeilgebied afgelopen jaar en waarheen gaat het komend jaar? 

Ketelmeer-IJsselmeer-Waddenzee, verder zie ik mezelf nog niet komen, maar 1 keer per jaar gaan we naar Kroatië of Griekenland en huren daar zo`n mooi groot zeiljacht voor een week, zolang we maar de kust zien en het niet regent is dat een fantastisch mooie ervaring. 

  • Nog dromen voor de toekomst? 

Natuurlijk, wie heeft ze niet, b.v. een Winner 9.00 of een Elan 320 lijkt mij wel wat, maar ja de centjes he… maar we blijven dromen. 

  • Heb je nog tips voor andere zeilers? 

Draag altijd een automatisch reddingsvest zodra je over het dek loopt onder het varen en zeer zeker vanaf windkracht 5 Bft.