Iedere maand stappen we aan boord bij één van de ligplaatshouders van onze haven. Heeft u een bijzondere reden om aan deze rubriek mee te doen, laat het ons dan weten info@jachthavenketelmeer.nl. Wij komen met plezier een keer bij u aan boord.

P1100698  

  … Ron en Hilda Peterson, box 436

 

 

  • Hoe lang liggen jullie al in Ketelhaven?

Vanaf september 2003 is de familie vaste ligplaatshouder.

  • Met welk type schip varen jullie en zijn er bijzonderheden over te vertellen?

Ron en Hilda varen vanaf 2007 met een Bavaria 30. Er zijn geen bijzonderheden te vertellen, het is een prettig, stabiel schip met een goed zeilplan.

 

  • Wat is de naam van het schip en waarom heet het zo?

De naam Hirondelle betekent zwaluw in het Frans. Het schip heette al zo toen ze het kochten en ze vonden het wel een mooie naam.

 

  • Is dit jullie eerste schip?

Hiervoor heeft de familie een Defender 27 gehad, de Onondaga (naar een indianenstam uit Noord-Amerika). Hiermee hebben ze 1 jaar bij de Klink gelegen en daarna 1 jaar in de haven hiernaast.

 

  • Wie is de bemanning en wat doen jullie in het dagelijks leven?

Ron (59) werkt bij een elektriciteitsbedrijf in de forcasting (voorspelling wat klanten gaan afnemen). Hilda (59) is bezig met een tweede carrière; ze heeft een eigen handleespraktijk opgezet. Hiervóór werkte ze jaren in het basisonderwijs en op een peuterspeelzaal. Hun dochter van 28 voer eerder wel mee, maar alleen ‘als de lucht en het water niet dezelfde kleur hebben’.

 

  • Wat is het zeilgebied afgelopen jaar en waarheen gaat het komend jaar?

Meestal varen ze lekker op het IJsselmeer en Markermeer tijdens weekenden en in de vakanties. Vooral Durgerdam en Hindeloopen zijn hun favoriete havens. Naast deze bootvakanties gaan ze ook vaak nog naar het buitenland. De komende zomer staat Sicilië op het programma.

 

  • Nog dromen voor de toekomst?

We hopen nog heel lang te kunnen genieten van de boot. En als het zeilen niet meer lukt, dan zien Ron en Hilda het ook wel zitten om met een motorboot het binnenland van Nederland te verkennen vanaf het water. Nederland is zo anders vanaf het water.

 

  • Hebben jullie nog tips voor andere zeilers?

Geniet van de rust op een boot. Voor ons is het een goede manier om te onthaasten en even los te komen van de drukke wereld. Een weekendje weg met de boot geeft het gevoel van een mini-vakantie. En we hebben ook geen TV aan boord, zo kom je ook aan het lezen van een goed boek toe.