Jachthaven Ketelmeer

Laatste nieuws 2018

 

 

 

Pinksterweekend gezellig druk

Mooi weer en een lang weekend, dus de parkeerplaats is overvol. Daarentegen zijn veel boxen leeg omdat veel vaste gasten lekker het water op zijn. Zo zien we het graag!

   

 

 

Blauwe Stad vloot bezoekt de jachthaven, 18 mei 2018

Een vloot van 12 Blauwe Stad schepen bezocht de jachthaven tijdens haar jaarlijkse ontmoetingsweekend. Met Pinksteren verzamelen zo veel mogelijk Blauwe Stad-eigenaren om tijdens het weekend ervaringen uit te wisselen en samen op te trekken. Ook de eigenaar van de scheepswerf No Limit Ships uit Groningen vergezelt de schepen dit weekend, waarvan er de afgelopen 20 jaar 25 gebouwd zijn, in de types 8.80 en 10.40 m.

 
 

 

Elburger brug gestremd

De Elburgerbrug is wegens onderhoud afgesloten van dinsdag 22 mei 20.00 uur tot en met donderdag 7 juni 06.00 uur. De werkzaamheden leveren hinder op voor zowel het verkeer als de scheepvaart.

kijk hier voor meer informatie > Persbericht_werkzaamheden_Elburgerbrug.mei juni 2018

 

Filmpje jachthaven

Op de homepage – en hieronder – vindt u een filmpje van de jachthaven, gemaakt op zaterdagmorgen 28 april door mevrouw Inger Schipper, waarvoor hartelijk dank!

 >filmpje jachthaven

 

Havendag andere stijl, 28 april

Omdat de Havendag dit jaar wat lastig te plannen was i.v.m. diverse feestdagen in het weekend, is gekozen voor een ingekort programma. Maar dat mocht zéker de pret niet drukken! Velen waren aanwezig bij de opening van de nieuwe waterspeelplaats en ook de boswandeling, zeilwedstrijd en het avondprogramma waren goed bezocht. Dit keer geen tent met workshops en een markt. In plaats daarvan konden gasten aan het eind van de dag een borrel drinken en genieten van een buffet op passagierschip de Zuiderzee uit Urk, die lag afgemeerd aan de nieuwe passantensteiger.

Boswachter Amy Zeeman van Staatsbosbeheer leidde een groep van ruim 30 belangstellenden door Roggebotzand, dichtbij de jachthaven gelegen. Velen wisten niet hoe mooi het dichtbij huis was … Gelijktijdig vond de zeilwedstrijd plaats in 3 groepen, waarbij een mooie strijd werd geleverd op het Ketelmeer. Een windkrachtje 4, buien en ook af en toe een zonnetje brachten een afwisselende race. Dit keer niet 1 winnaar van de ‘gouden Ketel’; ex aequo eindigden de Stendhal van Jeroen en Muriël van Ameijde en de Waternest van schipper Jan Waterlander. Beide trouwe deelnemers van de jaarlijkse zeilwedstrijd.

wedstrijduitslag 2018

link naar foto’s zeilwedstrijd

Met dank aan Jan Kolthof voor de foto’s

> kijk voor meer foto’s naar: foto’s > Havendag 2018

   
   
   
 

 

 

Bijna alle vaste gasten – niet alleen per boot – zijn in de haven aangekomen,21 april 2018

   
 

 

 

De nieuwe waterspeelplaats klaar voor gebruik, 18 april 

Vanaf komend weekend kunnen de kinderen in de haven lekker kliederen met water in de nieuwe speelplaats op een vlot. De attributen staan op de plek, ook is een veilige valdempende vloer gelegd en vandaag is het hek geplaatst. Het geheel blijkt al ‘volwassen-proof’ te zijn!

 
     

 

 

 

de haven in avondzon, 4 april 

 

 

het seizoen kan beginnen, 28 maart 

op woensdag 28 maart hebben de medewerkers van de jachthaven (Piet, Hans, Bob, Dick en Desirée) de handen uit de mouwen gestoken, om ervoor te zorgen dat alles weer glimt en blinkt voordat het seizoen in het paasweekend van start kan: havenkantoor en toiletruimtes zijn flink onderhanden genomen, het water staat weer op de steiger en de werkzaamheden aan de passantensteiger naderen het eind. Ook is de mailing voor de ligplaatshouders ingepakt en bijna klaar om verstuurd te worden.

U bent weer van harte welkom! 

 

 

 

 

 

 

 

Havendag met zeilwedstrijd vindt plaats op zaterdag 28 april 2018

meer informatie over de Havendag en de zomerfactuur ontvangen ligplaatshouders begin april

 

update vorderingen passantensteiger, 21 maart 

   

 

 

voorjaarswerkzaamehden in de jachthaven, 14 maart

De werkzaamheden aan de passantensteiger vorderen gestaag, de steigers zijn voor een groot deel afgespoten en de viooltjes zijn weer geplant. Het seizoen staat voor de deur ..​

 

 
 

 

kruiend ijs, 1 maart 

Door harde wind en felle zon was tot nu toe geen ijsgang in de jachthaven, maar vandaag waaide vanuit het oosten ijs en bevroren golfslag de haven binnen.

(met dank aan Piet Ridderikhof voor een deel van de foto’s)

   
     

 

 

update werkzaamheden in de jachthaven, 23 februari 

Naast de nieuwbouw van de passantensteiger gaan ook op andere vlakken de werkzaamheden door. Zo heeft de fietsenstalling een dak gekregen. Van de steigerplanken van de oude passantensteiger maakt Dick de zijwanden, zodat de fietsen en motoren nu goed beschut gestald kunnen worden.

   
     

 

BHV-herhaling voor medewerkers van de jachthaven, 16 februari 

Zoals ieder jaar worden Piet, Hans, Bob, Dick en Desirée bijgeschoold voor de Bedrijfshulpverlening. Trainers Guido Heeroma en Annette Coes wisselen iedere keer theorie en praktijk goed af en bieden een leuke trainingsdag. Brandpreventie en -bestrijding en en eerste hulp/reanimatie-oefeningen komen op zo’n dag aan bod.

     

 

Start werkzaamheden passantensteiger, 14 februari

Na een relatief rustige winterperiode in de haven startte de firma Beens uit Genemuiden deze week met de renovatie van de passantensteiger bij de invaart van de haven. Hierbij wat foto’s van de demontage van de steiger. ​

   
 

 

mooie opkomst bij nieuwjaarsbijeenkomst, 19 januari 

140 ligplaatshouders bezochten in restaurant At Sea de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij Ariaan van Walsum enthousiast vertelde over zijn reizen naar o.a. de Lofoten met zijn zeilboot de ‘Mischief’.

   

 

Stormfoto’s Schokkerhaven

Van oud-ligplaatshouder en natuurfotograaf Martijn de Jonge ontvingen we onderstaande foto’s uit Schokkerhaven van de storm op 18 januari.

 
 

 

Extreem hoog water en de tweede storm dit jaar, 18 januari 2018

Rond 13 uur bereikte het water zijn hoogste punt; 15 cm stond het water boven de steigers. Met dank aan de diverse ligplaatshouders (en fotografen), die kwamen kijken en helpen. Met laarzen en zwemvesten de steigers op om hier en daar de lijnen te laten vieren. Windkracht 11 is gemeten in de haven.​

 

     

 

14 januari, eindelijk een beetje zon

   
 

 

 

Het jaar 2018 begint onstuimig!

De verwachtingen van het Waterschap waren dat het water bijna een meter zou stijgen op woensdag 3 januari. Dat zou betekenen dat de vaste steigers in de haven onder water kwamen te staan. Dat is net niet gebeurd, maar de verhoging was toch ruim 80 cm.

   
 

   

Afgezien van een enkel losgewaaid dekzeil, is er geen schade geweest in de jachthaven.

 

Bestuur en medewerkers wensen ligplaatshouders en gasten een goed en gezond nieuw jaar toe met veel vaarplezier!!

De nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 19 januari, vanaf 19.30 uur.   Let op! dit keer in restaurant At Sea, Drontermeerdijk 13, Dronten.

Opgave vóór 12 januari aan: info@jachthavenketelmeer.nl